Home Over ons Onze diensten Betaalgemak Zakelijk Contact

Krediet aanvragen

Als u geld wilt lenen, zijn er verschillende mogelijkheden. Veelgevraagde kredietvormen zijn het Doorlopend Krediet en het WOZ-krediet. Wij kunnen u precies vertellen welke leenvorm het beste bij uw persoonlijke situatie past. Hieronder vind u meer informatie over de meest voorkomende kredietvormen:

Doorlopend Krediet
Een zeer flexibele manier van lenen is het doorlopend krediet. Deze leenvorm is uitermate geschikt voor mensen die voorziene en onvoorziene pieken in hun uitgaven willen opvangen. Van tevoren worden een kredietlimiet en een termijnbedrag met u afgesproken. Tot de afgesproken kredietlimiet kunt u onbeperkt geld opnemen. Zo hebt u altijd een financiŽle reserve. Bovendien kunt u ook eens iets meer aflossen als u dat beter uitkomt, zonder boete! Vaak krijgt u bij een doorlopend krediet een pinpas waarmee kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week, geld opnemen bij geldautomaten.

Persoonlijke Lening
Een persoonlijke lening is een kredietvorm waarbij u maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing betaalt over een vooraf afgesproken looptijd. U kunt dus een bedrag lenen, dat u in 6 tot 120 maanden terugbetaalt. Een persoonlijke lening is een niet doorlopend krediet en moet in principe vůůr uw 68e levensjaar worden beŽindigd. Langere looptijden - tot 180 maanden - zijn ook mogelijk. Dit kan nuttig zijn bij een verbouwing, een stacaravan of een boot.

WOZ-krediet
De WOZ-waarde van uw huis kunt u gebruiken om een krediet af te sluiten. Als de WOZ-waarde hoger is dan de hoogte van uw hypotheek, dan kunt u deze overwaarde verzilveren met het WOZ-krediet. U profiteert dan ook nog eens van een zeer scherpe rente! U hoeft daarvoor niet naar de notaris en u hoeft ůůk geen taxatiekosten te betalen. Verder is het niet noodzakelijk het geld aan uw woning te besteden. Het WOZ-krediet is een variant van het doorlopend krediet. U mag dus tot de afgesproken limiet onbeperkt geld opnemen. Het bedrag dat u hebt afgelost, kunt u weer opnemen tot aan uw limiet. Op die manier hebt u altijd geld achter de hand.

Rente krediet
Een rentekrediet lijkt erg op doorlopend krediet. In dit geval betaald u echter slechts rente over het geleende bedrag en geen aflossing. Daardoor is het rentekrediet de leenvorm met de laagste maandlast.

Rentetarief
Het rentetarief dat u betaalt, hangt af van uw persoonlijke omstandigheden. Denk hierbij aan uw inkomsten en vaste lasten.

Effectieve rente op jaarbasis
De prijs van een krediet wordt ook wel Ďde effectieve rente op jaarbasis' genoemd. Hierin zijn alle kosten van het krediet verwerkt.

De fiscus
Onder bepaalde voorwaarden kunt u de kredietvergoeding die u betaalt, aftrekken van uw belastbaar jaarinkomen. Rente en leenkosten van een Persoonlijke Lening en een Doorlopend Krediet zijn allťťn aftrekbaar als de lening wordt gebruikt voor aankoop, onderhoud of verbetering van uw eigen woning. De schuld van een consumptief krediet verlaagt bovendien uw vermogen in box 3.

Jaarlijkse opgave
Zolang de overeenkomst loopt, ontvangt u van de geldverstrekker jaarlijks een opgave van de betaalde kredietvergoeding en de restantschuld.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op of bel ons voor een afspraak!

Kies andere verzekering

Klantenservice